Sabtu, 19 Mac 2011

Tsunami- sebahagian drp tanda-tanda KIAMAT


Bila matahari tidak lagi terbit dari timur itulah tandanya kiamat semakin hampir dan ianyamerupakan tanda besar hari kiamat. Hari ini sudah banyak tanda-tanda kecil kiamat. Diantara kiamat kecil ialah:

1. Zina bermaharajalela
2. Pemimpin yang terdiri dari orang yang jahil dan fasik.
3. Bermaharajalela alat muzik.
4.Menghias masjid dan membanggakannya.
5. Banyak wanita yang berpakaian tetapi hakikatnya telanjang
6. Banyak saksi palsu dan menyimpan kesaksian yang benar.
7. Banyaknya sifat bohong dan ia menjadi perkata biasa.
8. Manusia mewarnai rambut di kepalanya dengan warna hitam supaya kelihatan muda.
9. Jarak-jarak antara pasar menjadi dekat (menunjukkan banyaknya kegiatan perdagangan)
10. Kekayaan umum dikuasai segelintir orang tanpa kebenaran dan tanpa rasa takut, termasuk rasuah dan mengambil harta secara tersembunyi.
11. Akan terdapat banya pengkritik, pembawa-cerita, penikam-belakang dan pengejek dalam masyarakat.
12. Orang akan melakukan homoseksual.
13. Akan terdapat ramai anak luar nikah.
14. Pemimpin suatu kaum adalah keji dan pemimpin suatu suku adalah fasik
15. Anggota polis semakin ramai yang menunjukkan semakin banyak kerosakan
16. Banyaknya berlaku gempa bumi.

Dan apabila melihat pada tanda-tanda kecil berlaku kiamat, maka jelas, diantara 1-16 itu jelas menunjukkan bahawa kiamat semakin hampir. Namun yang paling mengejutkan, tanda-tanda besar kiamat juga sudah ada. Yang paling ketara ialah matahari semakin menaik ke arah barat dan semakin meninggalkan timur.

Jepun,11 Mac 2011 negara matahari terbit telah dilanda tragedi tsunami Jepun dan kali ini ia merupakan paling dahsyat dalam sejarah negara mereka untuk tempoh 140 tahun. Kekuatan kali ini bukan calang-calang iaitu 8.9 skala Richter. Kejadian berlaku di timur laut Tokyo. Dan fenomena itu turut mengubah menyebabkan kedudukan Pulau Honshu yang merupakan pulau utama Jepun itu berganjak sehingga 2.4 meter. 

Ini menunjukkan negara matahari terbit itu sedang mengubah kedudukannya. Maka fenomena ’Retrograde Motion’ yang pernah diperkatakan sejak 1400 tahun dahulu semakin hampir. 

Dan ALLAH swt pernah berjanji bahawa hari kiamat akan tiba dan sesungguhnya ALLAH swt tidak pernah memungkiri janjiNYA.

Semoga kisah Tsunami di Jepun tidak lagi menjadi bahan kelakar. Jadikanlah kisah Tsunami di Jepun sebagai pengajaran buat kita. ALLAH swt baru menyampaikan IKLAN KECIL KIAMAT. Dan sesungguhnya, hari kiamat semakin tiba. Semoga kita tidak merasai hari kiamat dan kita dimatikan sebagai orang yang taat, dan tidak diaibkan pada Hari Kiamat.

ditulis oleh saudara Jeming Hasan

Selasa, 15 Mac 2011

tsunami di Jepun 2011

Assalamualaikum wr.wb.th..
Mohon maaf kpd para pengunjung blogku kerana telah lama tidak mengemaskini blog aku ini. sbnrnya aku baru sahaja kembali dari kemboja ( melancong ).. di halaman bawah blog ini ku masukkan video pada masa Jepun dilanda Tsunami. Hairannya, mengapa kita tidak jadikan ini peringatan daripada ALLAH TAALA yang mahu kita mengingati kekuasaannya...mengapa kita masih melakukan  maksiat ? mengapa kaki kita masih berat mahu bersembahyang jemaah ? mengapa kita masih tidak mampu bersabar walaupun dengn sedikit kesusahan ? Mengapa lidah kita masih berat untuk berzikrillah ? mengapa kita tidak meninggalkan kesengan sekejap untuk mencari bekalan yang selesa di hari akhirat ? Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim... kau ampunkanlah, dosa-dosa kami, dosa-dosa kedua ibu bapa kami, dosa guru-guru kami, dosa kaum keluarga kami, dosa para sahabat kami, dosa murid-murid kami, dosa mukmin dan mukminat, muslimin dan muslimat baik yang masih hidup atau yang telah mati. Amin Ya Robbal Alamin.